Preporučujemo

Naše preporuke za posjetu i obilazak

Vrelo Bosne

Nacionalni park Vrelo Bosne, nalazi se u podnožju planine Igman, u naselju Ilidža, a jedno je od najvećih izvorišta pitke vode u Evropi i predstavlja prirodni dragulj. Nalazi se na udaljenosti 1500 m od Hotela Dubai.

Baščarija

Baščaršija je stara sarajevska čaršija, te povijesno i kulturno središte grada. Riječ Baščaršija potječe od riječi “baš”, koja na turskom znači “glavna”, tako da Baščaršija znači “glavna čaršija”. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću, kada je Isa Beg Isaković osnovao i cijeli grad. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.

 

Planinske ljepotice

Ljepote planina u našoj zemlji jednostavno ostavljaju bez daha, ljeti su prekrivene gustom zelenom travom, a zimi snijegom. I ne može se reći da je jedna planina ljepša od druge, jer je svaka od njih jedinstvena, autentična i predstavlja fantastični dragulj naše prirode.

 

Hotel Dubai vam u svojoj ponudi

omogućava obilazak navedenih destinacija i drugih turističkih destinacija gdje svrstavamo Mostar – Vrelo Bune, Travnik, Jajce, uz vrlo primamljivu i pristupačnu cijenu.